Пилотът на Ф1 Жул Бианки излезе от кома, но остава в критично състояние

Жул Бианки

Пилотът на Формула 1 Жул Бианки е излязъл от изкуствената кома, в която бе поставен след тежкия инцидент на пистата Сузука на 5 октомври, когато болидът му се удари в машина, която вдигаше колата на Адриан Сутил, който преди това излетя от трасето и се удари в загражденията.

Бианки вече диша самостоятелно, но все още е в безсъзнание и състоянието му е критично, се казва в изявление на родителите на 25-годишния французин, който се състезаваше за разформирования заради финансови проблеми преди десет дни отбор на "Маруся".

Младият мъж е бил преместен от японската болница в Йокаичи със специално оборудван автомобил в Ница.

"Почти седем седмици след инцидента на Жул на Сузука и след период на предизвикателства и интензивна неврологична грижа, ние можем да обявим, че Жул направи важна стъпка", посочват в изявление Филип и Кристин Бианки, предаде ББС в сряда.

"Неговото лечение сега навлиза в нова фаза за подобряване на неговите мозъчни функции", допълват те. Макар и да е критично, състоянието на пилота е била достатъчно стабилно, за да бъде преместен той в Университетския болничен център в Ница. Решението е взето, за да може състезателят да бъде лекуван близко до дома му в компанията и с подкрепата на неговото семейство и приятелите му.

Родителите на Жул Бианки благодарят на лекарския екип от медицинския център Мие за техните грижи за сина им.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт