Пилотът на самолета, разбил се по време на авиошоу в Южна Англия, е в критично състояние

Пилотът на самолета, разбил се по време на авиошоу в Южна Англия, е в критично състояние

Пилотът на самолета, разбил се вчера по време на авиошоуто Шоръм във Великобритания, е жив, но състоянието му е критично. Това съобщи полицията в графство Западен Съсекс, цитирана от осведомителните агенции.

"Пилотът на /изтребителя-бомбардировач/ Хокър хънтър е в критично състояние в болница след катастрофа на главен път А-27 в град Шоръм бай Сий, в резултат на която са загинали седем души", се посочва в изявлението на органите на реда. Полицията не изключва и броят на жертвите да нарасне.

Изтребителят, който изпълнявал фигура от висшия пилотаж, не успял да завърши един от елементите ѝ и се врязал в автомобили, движещи се по главен път А-27. Британските медии отбелязват, че пилотът не е направил опит да катапултира и в момента на катастрофата е бил в самолетната кабина.

По-рано бе съобщено, че в резултат на падането на самолета седем души са загинали, а 15 са ранени, като единият от пострадалите е в критично състояние. Няма потвърждение дали именно той е пилотът.

Изтребителите "Хокър хънтър" са на въоръжение в британските военновъздушни сили от началото на 50-те години до началото на 90-те. В някои страни обаче експлоатацията им продължава до съвсем неотдавна. Последният самолет от тази серия е снет от въоръжение през 2014 г. в ливанските военновъздушни сили.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?