Пилотите на “Еър Франс“ стачкуват, има отменени полети от София

Пилотите на “Еър Франс“ стачкуват, има отменени полети от София

Пилотите на "Еър Франс" започнаха четиридневна стачка, която ще затрудни въздушния трафик през първите дни на Евро 2016. В събота са отмени полетите на компанията от и до София. Анулиран е полетът от 12.35 часа френско време с предвидено кацане 16:15 ч., както и полетът с планиран час на излитане от София 17.05 часа. 

Компанията уверява, че стачката ще наруши не повече от 30% от трафика, но не са изключени промени в последния момент. Предимство ще имат полетите, пряко свързани с европейското първенство по футбол, обявиха от компанията.

Засегнатите пътници са уведомявани чрез SMS или имейл за отменените им полети. Компанията ги приканва да променят резервацията си. "Еър Франс" съветва клиентите си да се осведомят за полета си, преди да се отправят към летището. 

Синдикатите на пилотите са недоволни от политиката на разрастване на групата, която включи придобиването на холандската KLM. Според пилотите на “Еър Франс“ политиката на групата е по-благоприятна към служителите на KLM. Загубите от стачката ще възлизат на 5-6 милиона евро на ден.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?