Пилотите на "Райънеър" отново се вдигат на стачка

Пилотите на "Райънеър" отново се вдигат на стачка

Пилотите, наети от нискотарифната авиокомпания "Райънеър", отново ще стачкуват за 48 часа идната седмица, след като преговорите между синдиката им Форса/ИАЛПА, регистриран в Ирландия, не можа да се споразумее с компанията, която отхвърли искането им за повишение на заплащането, предаде Ройтерс.

За да предотврати стачката, насрочена за 22-23 август, мениджмънта на "Райънеър" трябваше да направи до вчера контрапредложение, което да отговори на конкретните искания на синдиката. Това обаче не стана и бе обявена нова стачна дата.

Авиокомпанията призова пилотите и синдиката да се върнат в преговорите с предложения, които да вземат предвид падането на цените на билетите и на печалбата ѝ, се казва в отделна нейна декларация по случая. Тя оцени исканията на пилотите като "изключително неразумни".

Миналата седмица синдикатът Форса/ИАЛПА гласува с огромно мнозинство за стачни действия, като обвини авиокомпанията, че протака разговорите, тъй като исканията на пилотите бяха представени още в края на март.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят