"Пирогов": Пострадалите при трагедията на АМ "Струма" са стабилни

Снимка: Архив

Пациентите, настанени за лечение в УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" след инцидента на автомагистрала "Струма", са в стабилно и добро общо състояние, съобщиха в неделя от лечебното заведение.

В момента в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия има 4 болни, които са прекарали нощта в съответствие с очакванията на медицинския персонал на болницата.

В Клиниката по неврохирургия е настанен един пациент със счупване на два гръбначни прешлена, чиято операция бе осъществена по-рано тази седмица. Хирургичната интервенция на гръбнака е успешна и възстановителният процес е без усложнения. Същият пациент е претърпял и успешна операция на подбедрицата в Клиниката по ортопедия и травматология на "Пирогов" още в деня на приемането – 23 ноември.

Двама оцелели от инцидента на автомагистрала "Струма" бяха изписани в събота и с медицински транспорт на Република Северна Македония отпътуваха към родината им. В началото на следващата седмица, след оценка на медицинското състояние на болните, предстои тяхното поетапно изписване.

Споделяне

Още по темата

Още от България