"Пирогов" с денонощна телефонна линия за психологически консултации

"Пирогов" с денонощна телефонна линия за психологически консултации

Приемната за жертви на домашно насилие в "Пирогов" откри денонощна телефонна линия за психологически консултации при кризи. Идеята е нуждаещите се да могат да получават помощ дистанционно поради опасността от инфекция с коронавирус.

На телефон 0700 40 150 специалисти ще изслушват жертвите на домашно насилие и ще ги консултират съобразно конкретната ситуация. Потърпевшите ще получават съдействие от органите на реда, както и инструкции и помощ как да се защитят и да осигурят своята безопасност. Жертвите на домашно насилие ще получават и съвети за ефективни поведенчески техники за промяна на ежедневието, справяне с негативните емоции и изработване на ефективни стратегии за подобряване качеството на живот.

Ако сте в непосредствена опасност, трябва да се обадите на тел. 112. Според специалисти в ситуации като настоящата, когато хората са принудени да останат по домовете си, има голяма вероятност от ръст в проявите на домашно насилие.

При усещане за несигурност, тревога или безпокойство, свързани с настоящата пандемия, породена от кризата с коронавируса и в семейството ви се пораждат проблеми, също можете да се обадите на телефон 0700 40 150. Психологичната денонощна линия за обслужване при кризи в болница "Пирогов" работи 24 часа, 7 дни в седмицата и ще ви предоставя незабавен достъп до съветник по кризи. 

Споделяне

Още от България