"Пирогов" ще стачкува ефективно на 2 юли

"Пирогов" ще стачкува ефективно на 2 юли

След почти месец протести и шествия, персоналът на Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" ще стачкува ефективно на 2 юли, съобщиха в сряда от стачния комитет на болницата.

Комисия на Националния институт за помирение и арбитраж е излязла с решение какви да са минималните медицински услуги, които трябва да оказват на пациентите работещите в "Пирогов", след като ръководството на болницата и протестиращите не можаха да се разберат за това.

Решението на петчленната арбитражна комисия, председателствата от  Валентина Зартова, предвижда пълно осигуряване на спешна и неотложна медицинска помощ на пациентите на болницата, включително и хоспитализация, ако се налага, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Запазва се процедурата за преглед на пациентите, записани за планови операции и при нужда те ще бъдат за лечение.

До деня на стачката пациентите ще бъдат лекувани при пълен обем на медицински дейности.

Арбитражната комисия реши в болницата да бъде осигурено пълно работно време на целия персонал, съгласно месечния график във всички операционни на "Пирогов" и свързани с тях звена - лаборатории, аптеки, гардероб, приемно-консултативен блок, съдебна медицина, патоанатомия, както и техническите служби, осигуряващи медицински газове и подпомагащи технологията.

Болницата е длъжна още да обезпечи целия персонал, съгласно редовния месечен график във всички клиники и самостоятелни отделения, както и извършването в необходимия пълен обем на медицински дейности във всички детски клиники на "Пирогов".

 

 

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?