В защита на титлата си от миналата година

Пиронкова е на полуфинал в Сидни

Българката взе 14-тата си поредна победа на този турнир

Пиронкова е на полуфинал в Сидни

В защита на титлата си от миналата година българката Цветана Пиронкова продължава победния си ход на тенис турнира в Сидни и вече е на полуфинал. Забележителното е, че и този път тя тръгна от квалификациите на турнира и след спечелените през 2014-та 8 поредни победи тя вече добави нови шест.

14-тата поредна победа дойде в сряда на четвъртфинала, на който Пиронкова победи с 2:0 (6:4, 6:1) 25-тата в световната ранглиста, 28-годишната чехкиня Барбора Захлавова-Стрицова.

Цифровото изражение на резултата не дава ясна представа за много оспорвания характер на мача, продължил повече от час и половина.

Мачът започна трудно за българката, която едва спечели спечели първия си сервис-гейм, след като спаси два брейк-пойнта. В третия гейм Пиронкова допусна пробив, но успя веднага да го върне. После можеше да поведе с 3:2 при подаването на чехкинята, но пропусна четири брейк-пойнта.

Преломът дойде, когато Стрицова водеше с 4:3 и сервираше да защити поредния си пробив си. Тогава Пиринкова успя да вземе пет поредни гейма, да спечели първия сет и да поведе с 2:0 във втория.

Последва размяна на пробиви и още три поредни гейма за българката, спечелени след много оспорвана игра.

На полуфинала Пиронкова ще срещне победителката от последния четвъртфинал между Ярмила Гайдосова от Австралия и чехкинята Петра Квитова.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?