"Пица Хът" затваря над 300 ресторанта

"Пица Хът" затваря над 300 ресторанта

Над 300 ресторанта на "Пица Хът" (Pizza Hut) ще бъдат затворени, предаде Асошиейтед прес.

Повечето от тези заведения са за хранене на място и не са приспособени за доставки в период, когато хората предпочитат да си останат вкъщи и да се хранят у дома

Продажбите на пици рязко се увеличиха по време на пандемията. Миналата седмица "Доминос пица" (DominoТs Pizza) съобщи за скок от 30 процента на тримесечната си печалба и в понеделник компанията оповести, че ще наеме над 20 000 души, за да се справи с нарасналия брой заявки.

Франчайз компанията "Ен Пи Си интернешънъл" (NPC International) обяви в документи, подадени в съда по фалитите, че се е споразумяла с "Пица Хът" за затварянето на стотици заведения. Компанията от Лийуд, щата Канзас, поиска съдебна защита от кредитори при фалит миналия месец.

"Ен Пи Си" притежава 1225 ресторанта "Пица Хът" и 385 ресторанта "Уендис" (Wendy's) в 27 щата. В момента в САЩ има 7000 ресторанта "Пица Хът".

В документацията си "Ен Пи Си" се обосновава, че затваря ресторанти, които не са пригодни за доставки на храна за вкъщи, което ще ѝ позволи да инвестира в по-малки заведения, които могат по-добре да се справят с онлайн заявките.

През май онлайн продажбите на компанията са достигнали а 8-годишен максимум, според "Ям брендс" (Yum Brands), компанията собственик и на "Кей Еф Си" (KFC) и "Тако бел" (Taco Bell).

Общите продажби на "Пица Хът" в САЩ обаче са нараснали с едва 1 процент през периода от април до юни, а конкурентът "Доминос пица" е отчел растеж от 20 процента.

"Ям брендс" обяви в комюнике, че затворените ресторанти са се представили по-лошо от други, които са притежание на "Ен Пи Си", и със затварянето им ще се подсилят оставащите заведения в портфолиото на франчайз компанията.

Споделяне

Още от Бизнес