Пивоварна "Каменица" с нов собственик

Пивоварна "Каменица" с нов собственик

Пивоварната "Каменица" има нов собственик, след като "Молсън Коорс Брюинг Къмпани" ( Molson Coors Brewing Company ) придоби за 2.65 млрд. евро досегашния притежател на българското дружество – групата "СтарБев", съобщиха от "Молсън" в понеделник.

"Молсън" e една от най-големите пивоварни в света и работи в Канада, САЩ, Великобритания и Централна Европа. В портфолиото ѝ присъстват собствени и партньорски марки като Coors Light, Molson Canadian, Carling и Staropramen. Компанията оперира девет пивоварни в Европа и продава едни от водещите марки бири на пазарите в Чехия, Сърбия, Хърватия, Румъния, България, Унгария, Черна Гора, Босна и Херцеговина и Словакия. Придобиването включва и марката Staropramen, която е флагманът на "Молсън Коорс Централна Европа" с продажби в повече от 30 държави по света.

"Имаме ясен план как по-нататък да надградим бизнеса, основавайки се на силния профил на нашите марки, както и за това как да максимизираме и капитализираме по-нататъшна стойност от привлекателния и растящ бирен пазар”, коментира Марк Хънтър, който става главен изпълнителен директор на "Молсън Коорс Централна Европа" след работа за бизнеса на пивоварната в Канада.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?