Пиян пилот забавил полет от Лондон за Токио

Сн. ЕПА/БГНЕС, архив

Авиокомпания "Джапан еърлайнс" се извини за закъснелия миналия уикенд полет Лондон-Токио.Причината за забавянето е била, че вторият пилот на самолета е бил пиян. Алкохолната проба е показала, че количеството алкохол в кръвта му, по информация на британската полиция, е било десет пъти над допустимото, съобщи Франс прес.

Самолетът е излетял от Лондон в неделя с час и девет минути закъснение.

"Компанията се извинява искрено на всички пътници и всички хора, засегнати от действията на този служител", каза в комюнике "Джапан еърлайнс".

Пилотът е бил задържан от британската полиция, след като дрегерът и кръвният тест са показали високи нива на алкохол. Той е имал 189 мг алкохол на 100 мл кръв при допустим лимит от 20 мг за пилот.

Четиридесет и две годишният мъж е пледирал виновен пред британски съд и е бил задържан под стража. На 29 ноември има насрочено дело срещу него, съобщи британската информационна агенция Прес асосиейшън. Тя припомня, че пилот на "Бритиш еъруейс" е бил осъден през юни на осем месеца затвор, след като е било установено, че количеството алкохол в кръвта му е надвишило четирикратно нормата.

Споделяне

Още от Свят