Пияна жена уби с колата си трима младежи

Пияна шофьорка уби трима младежи и рани сина си при тежка катастрофа в центъра на Перник снощи. При направения тест за алкохол, уредът е отчел 2.88 промила алкохол в кръвта на 35-годишната Живка Илиева, съобщи регионалният говорител на МВР.

В понеделник около 22.15 ч. Илиева, която пътувала с "Фолксваген голф" в посока от центъра на града към кв. "Изток" в района до бензиностанция "Шел", при завой с обратен вираж, загубила управление над автомобила. Блъснала се в мантинелата и прелетяла над нея в насрещното платно, където се ударила в пътуващ в обратна посока "Мерцедес" и откъснала покрива на автомобила.

На място са загинали шофьорът на мерцедеса - 23 годишно момче от Перник и возещите се в колата две момичета на по 19 години. Четвъртият пътник - 21 годишният е настанен в неврологично отделение на МБАЛ "Рахила Ангелова" без опасност за живота.

Пияната жена е возела 16-годишния си син, който е със счупена ръка. Живка е останала невредима. Почти три часа през нощта вътрешноградският път е останал затворен, а автомобилният трафик е пренасочван по външната магистрала.

Още един пиян шофьор е засечен вчера при проверка от органите на КАТ в Перник. 45-годишният Асен Георгиев е управлявал автомобил с 3.47 промила алкохол.

Споделяне

Още от България