Пияни атакисти опитали да не платят сметка в ресторант в Брюксел

Пияни атакисти опитали да не платят сметка в ресторант в Брюксел

По време на официалното си посещение в Брюксел нетрезви депутати от политическа партия "Атака” са предизвикали скандал в един от луксозните ресторанти в историческия център на града, като се опитали да се избягат от заведението, без да си платят сметката.

Инцидентът е възникнал миналата седмица, когато от партията на Волен Сидеров саботираха вота на недоверие срещу кабинета на Пламен Орешарски с оправданието, че имат предварително насрочени ангажименти в европейската столица, съобщи сайтът Noreshasrki.

 

Служител на ресторант "Къщата на лебеда”, известен с това, че там през ХІХ век е написан "Комунистическият манифест” на Карл Маркс, потвърди пред btvnews.bg информацията за инцидента, подчертавайки, че "атакистите”, които се представили като български политици, били в "доста нетрезво състояние”.

Въпреки желанието им да бъдат разположени на една и съща маса в заведението заради невъзможност между 20 и 25 българските народни избраници били разпределени на различни.

В един момент от вечерта персоналът на заведението забелязал, че членове на групата се изнизват един по един "все едно отиват да пушат цигара”.

Осъзнавайки че българската делегация се опитва да им погоди класическия номер на "туриста в края на отпуската”, от персонала на заведението успели да догонят един от последните излизащи и да му представят сметката.

Въпреки избухналия скандал, народните представители от България се съгласили да платят изконсумираното от тях.


От заведението отказаха да съобщят за btvnews.bg какъв е бил размерът на сметката, която се е оказала такъв проблем за джобовете на депутатите от "Атака”.

Това не е първият случай, в който Волен Сидеров предизиква скандал с "балканско поведение“.

През 2010 година той във видимо пияно състояние нагрубявал екипажа на самолет на "Луфтханза“.

След това на франкфуртското летище Сидеров нагрубил и германска полицайка, която е внесла оплакване срещу него, твърдяха от полицията във Франкфурт.

Седмици по-късно националистът поднесе извиненията си на авиокомпанията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?