Пияни ирландски младежи пребиха управител на ресторант в Слънчев бряг

Група пияни ирландски туристи пребиха управителя на ресторант "Морско казино" в курорта "Слънчев бряг", предаде в четвъртък БГНЕС.

Туристите приближили до ресторанта и започнали да вадят столове от вече затвореното заведение. При забележката на управителя групата го наобиколила, като 19-годишна ирландка му нанесла няколко удара с дамската си чанта по главата. Веднага след това брат ѝ – 15-годишно момче, удря управителя на ресторанта с бутилка по главата, след което го намушква с нож в корема.

Пострадалият е настанен за лечение в бургаската болница, без опасност за живота. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.

Това е вторият по-драстичен случай на побой на чужди туристи над български граждани по морето. Британският футболен запалянко Майкъл Шийлдс беше осъден от Варненския съд на 15 години затвор, намален след това от Апелативния съд на 10 години, след като на 30 май 2005 г. на Златните пясъци безпричинно след скандал счупи главата на бармана Мартин Георгиев и го докара до инвалидно състояние за цял живот. Британецът трябва да изплати и обезщетение 200 хил. лв. на пострадалия младеж.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?