Пияни военни препикали паметник в Карлово и пребили направил им забележка мъж

Трима пияни войници в Карлово са препикали паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви и пребили местен младеж, съобщи Агенция "Фокус".

Тримата военнослужещи, които са се облекчавали върху паметника на спомоществователите на Софийския университет, са се подразнили от забележката, която им е била направена от местен млад мъж, и впоследствие са го пребили.

В РУП-Карлово е постъпила жалба от 22-годишен младеж от същия град, че на 8 декември вечерта е бил пребит от група мъже, съобщи БТА. Той е разказал, че на излизане от дискотека през нощта видял група мъже да обругават паметника на братя Евлоги и Христо Георгиеви, в. Младежът направил забележка на групата, на което мъжете реагирали агресивно.

На младежа били нанесени поредица от удари, в това число и с бутилка. Вследствие на това той е получил разкъсна рана на главата, която е била зашита в спешен кабинет, допълни прокурорът. По време на побоя потърпевшият успял да познае едно от лицата. От последвалото разследване на полицията е установено, че той и още двама са военнослужещи от Карловската бригада.

Това е причината случаят да продължи да се разследва от Военна прокуратура.

"Ще бъда безкомпромисен към прояви на военнослужещи, които петнят авторитета на Българската армия", коментира министърът на отбраната Ангел Найденов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?