Пламен Димитров поема временно лидерския пост в КНСБ

Пламен Димитров поема временно лидерския пост в КНСБ
Вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров беше избран за изпълняващ длъжността президент до провеждането на Седмия конгрес на синдикалната организация през пролетта на 2012 година. Решението е било взето с пълно мнозинство в Координационния съвет на синдиката.

След избирането му Димитров е посочил пред участниците в съвета, че и занапред силата на синдиката ще е концентрирана основно в експертната му мощ, но и в “премерения и навременен натиск“. Сега от особено значение за КНСБ е да гарантира и разшири защитата на интересите на хората на наемния труд -правото на синдикалното сдружаване, разпространението на Колективното трудово договаряне, правото на стачка. Като приоритет ще излезе и борбата със сивия сектор“, е казал още Димитров.

Дългогодишният лидер на КНСБ д-р Желязко Христов почина на 15 септември след тежко боледуване.

Пламен Димитров е роден на 20 септември 1963 г. в Русе. Женен е, има една дъщеря. Завършва Техникум по електротехника в родния си град, а през 1989 г. се дипломира като машинен инженер във висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" във Варна.

От 1997 до 1999 г. продължава висшето си образование в ПУ "Паисий Хилендарски" и се дипломира като магистър по "Управление на човешките ресурси". От 1991 г. е областен координатор на КНСБ във Варна, от 1993 до 1997 г. е изпълнителен секретар на КНСБ, а от 1997 г. на четвъртия редовен конгрес на КНСБ е избиран за вицепрезидент по обща политика, организация, координация и контрол.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?