Пламен Каменов: Пеевски ни открадна "Блиц" със знанието на Борисов

Пламен Каменов

Хора на Делян Пеевски, буквално за три дни, насила ни откраднаха фирмата, която беше собственик на най-посещавания сайт "Блиц". Това казва Пламен Каменов, един от миноритарните собственици на "Интермедиа" (издател на "Блиц"), пред телевизия BiT.

Интервюто с бившия главен редактор на "Нощен Труд" е взето на 10 ноември по повод историческата дата, на която през 1989 г. комунистическият диктатор Тодор Живков пада от власт. Пламен Каменов е правил интервю с Живков и разказва спомените си за него.

На реплика на водещата, че много хора казват, че настоящият премиер Бойко Борисов се е учил от Живков, защото му е бил охранител, Каменов споделя впечатленията си за Борисов.

"Това е човек, който дълбоко се забърка с Делян Пеевски, с доста кражби, доста мошеничества и аз лично се съмнявам, че ще изкарат още един мандат", казва Каменов.

Той разказва как се е излъгал да гласува за ГЕРБ, за да не дойдат БСП и ДПС на власт през 2009 г. и как наивно си е мислел, че "Борисов ще промени нещо". Разбрал, че всичко е илюзия, след като се опарил лично.

"Бях миноритарен съдружник в една фирма, която се казваше "Интермедиа". Имаше три вестника – "Шоу", "Над 55", "Доктор" и един сайт "Блиц", който беше на първо място по посещаемост и фирмата ни я откраднаха хора на Делян Пеевски буквално за три дни, насила. Извикаха ни в една стая, аз съм с 10%. Моят съдружник Георги Илиев нищо не е могъл да направи. Там беше адвокатът на Делян Пеевски - Александър Ангелов. Беше още един млад мъж, който се оказа адвокатът на Домусчиев и ние подписахме за нула време.... И тогава си помислих - това не може да стане без Бойко Борисов. Разпитах тук там. Да, знае човекът, знае и за много други сделки, знае и оттогава не мога да го уважавам и това се прехвърли и върху ГЕРБ", казва Пламен Каменов.

"Интермедиа" АД е основана през 2000 г. от Георги Илиев и Пламен Каменов. През 2009 г. като съдружник влиза и Милен Милушев с един дял, за Каменов остават 10 дяла, а за Георги Илиев - 89 дяла. Две години по-късно – през 2011 г. "ГМ Прес" купува 50% от акциите на Георги Илиев.

Дружеството се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски и се финансира от фалиралата КТБ, според признанията на Цветан Василев, обвинен за източването на банката.

Година по-късно Милен Милушев излиза от "Интермедиа", като неговият дял отива при Георги Илиев.

През юли 2015 г. Георги Илиев и Пламен Каменов продават дяловете си на "Пи Комюникейшън" АД, представлявано от Славка Бозукова, главен редактор на "Стандарт".

След сделката Бозукова е представена като новия собственик на 50 на сто от капитала на "Интермедиа". Най-вероятно тя представлява интересите на Кирил Домусчиев.

"Като дългогодишен главен редактор и изпълнителен директор на в."Стандарт", ще се опитам да направя по-ефективна връзката между традиционните печатни издания и информационните интернет агенции", казва Бозукова тогава.

Две години по-късно Европейската служба за външно действие, която е дипломатическото звено на ЕС, откри статии с руска пропаганда в пет български сайта, сред които най-известните са близките до депутата Делян Пеевски "Пик" и "Блиц".

С днешна дата "Интермедиа" АД е собственост с равни дялове на "Пи Комюникейшън" АД и "ГМ Прес" АД, което е обявено в несъстоятелност от Софийски градски съд през 2016 г., показват публикуваните документи в Търговския регистър.

 

Споделяне

Още по темата

Още от България