Пламен Константинов прекрати кариерата си в националния отбор

След 18 години в националния отбор по волейбол неговият капитан Пламен Константинов обяви, че няма да играе повече за България.

Той направи това, след като разбра, че не попада в групата от 16 състезатели, които ще продължат подготовката за предстоящите в средата на август във Варна квалификации за световното първенство.

"Отпадането ми от групата ми дойде доста изненадващо. Треньорът Силвано Пранди ми каза, че времето до квалификациите няма да ми стигне, за да бъда в оптимално физическо състояние", каза Константинов, цитиран от "Делта нюз".

С лидерството на Пламен Константинов българският национален отбор спечели бронзовите медали на световното първенство в Япония през 2006 година.

Злощастна за него се оказа миналата година, когато дългоочакваният успех на олимпийскии игри се провали в Пекин заради фалшивия допинг скандал около капитана на отбора.

През тази година заради сериозна контузия Константинов не игра в повечето мачове за Световната купа. През това време той се кандидатира за народен представител от НДСВ, но и това начинание завърши без успех.

Споделяне

Още от Спорт