По модел на срещата “Борисов – Пеловска”

Пламен Орешарски разговаря с “протестиращи” и получи подкрепата им

Пламен Орешарски. Сн: БГНЕС

Трик, демонстриращ разбирателство и сътрудничество с представящи се за протестиращи, изигра в петък вечер премиерът Пламен Орешарски.

“Тези протести отвън не са наши. Тези протести отвън са платени от ГЕРБ”, заяви след среща с министър-председателя Стоян Тодоров от граждански форум "Промяна". Гражданинът се представи за недоволен от управлението, но благосклонно му даде няколко месеца толеранс.

“Ние не подкрепяме правителството на БСП и на ДПС, ние подкрепяме българското правителство. Подкрепяме го за това, за което днес ни беше раздадено. Ние не сме слугинаж, ние не сме подлоги, ние сме част от обществото на България, подкрепяме българското правителство, заради всичко това, което се случи през последните три години и половина", заяви още Тодоров.

По думите му - през последните три години е имало реална диктатура, направена от правителството на ГЕРБ.

“Президентът отдавна не е този, който трябва да бъде обединител на нацията", заяви от своя страна друг представител на протестиращите, които се срещнаха с премиера.

“Да, ние подкрепяме сегашното българско правителство. Това правителство беше избрано законно и то има 4-годишен мандат. Ние към момента нямаме право да не подкрепяме това правителство, заради всичко това, което е изпълнено за този един месец", посочи Стоян Тодоров. Той даде шест месеца доверие на това правителство.

Друг уж представител на протестиращите - Йордан Бонев, председател на Национално движение "Свобода", посочи, че на срещата са получили уверението, че правителството ще работи.

“Даваме определен период на това правителство - 100 дена даваме и това е", заяви Бонев.

Председателят на движение "Свобода" и русенският кримигерой Бисер Миланов-Петното преди няколко дни се опитаха да се включат в протеста пред парламента, но бяха изгонени от хората и изведени от кордон полицаи.

Срещата при министър-председателя Пламен Орешарски продължи почти 3 часа. Нейната цел бе да формира обща позиция по мерките, които ще доведат до подобряване на бизнес средата и стандарта на живот у нас, както и до възстановяване на демократичните принципи на управление в страната.

В началото на разговора премиерът заяви, че правителството работи по необходимите мерки и промени, като до 2-3 месеца някои от тях вече ще са факт.

Подобна среща с представящи се за протестиращи, които любезно да гласуват доверие на управлението, проведе през февруари и бившият премиер Бойко Борисов. На пресконференция на лидера на ГЕРБ тогава се появи Даниела Пеловска, чиито син и дъщеря се оказаха назначения на ГЕРБ в Столична община.

И тогава, както и сега протестиращите не припознаха уж техните представители, които обсъждат политическата ситуация с властимащите. Тогава от БСП обвиниха бившия министър-председател, че се опитва да заглуши протестите и да успи гражданите.

Споделяне

Още по темата

Още от България