Пламен Славов от БСП оглавява Комисията по парламентарната етика

Парламентът избра Пламен Славов от "Коалиция за България" за председател на Комисията по вероизповеданията и парламентарната етика. Съпартиецът му Янаки Стоилов уточни, че от БСП предлагат председател, защото от ГЕРБ са отказали да оглавят тази комисия.

Тя ще е съставена от 20 народни представители - осем от ГЕРБ, седем от КБ, трима от ДПС и двама от "Атака". Както и другите постоянни комисии тя ще има четирима заместник-председатели - от КБ е Васил Антонов, от ДПС е Хюсеин Хафъзов и от "Атака е Павел Шопов.

Тунчер Кърджалиев от ДПС ще е председател на Комисията на човека и жалбите на гражданите, решиха депутатите. Комисията също ще се състои от 20 народни представители - осем от ГЕРБ, седем от КБ, трима от ДПС и двама от "Атака". Заместник-председателите ще са четирима. От КБ за заместник-председател беше избран Георги Анастасов, а от ДПС - Мехмед Атаман. "Атака" нямаха готовност да представят свои кандидати за тази комисия.

При обсъждането на двете комисии нямаше представени кандидати от ГЕРБ, защото парламентарната група отсъства от пленарна зала.

Споделяне

Още от България