Пламен Тимев – Ганди арестуван за измама

Небезизвестният кредитен милионер от началото на прехода Пламен Тимев – Ганди е арестуван преди два дни за измама за 250 хиляди евро, съобщиха от прокуратурата.

В края на 2005 година той е предоставил фалшив договор на инвеститора Мехмед Дикташ за строеж на дома на Агенцията на българите в чужбина “Родна стряха” в София на бул. “Тодор Каблешков”, съобщи БТА.

В предявеното обвинение е записано, че контрактът е бил парафиран с фалшивия подпис на управителя на Националния дарителски фонд “13 века България” Кин Стоянов и от фирмата на Ганди “Транскомплект корпорейшън”.

Проверка на Mediapool в правния регистър “Дакси” показа, че Дикташ и Тимев в момента са съдружници в управлението на “Транскомплект”. Ганди притежава 80% от акциите в дружество, а турският бизнесмен - останалите 20%.

При акцията е арестуван и спряганият за партньор на Ганди в измамата Орлин Николов.

Пред Mediapool говорителят на Софийската районна прокуратура Руси Алексиев съобщи, че в петък за Тимев и Николов ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” заради опасността двамата да попречат на разследването.

Името на архитекта по професия Пламен Тимев - Ганди нашумя покрай двата варненски футболни клуба “Спартак” и “Черно море”, чийто президент беше в средата на 90-те години. За кратко той бе президент и на “Академик” – София. По различни информации в същия период той е работил с известни фигури от силовите групировки.

Негов личен бодигард през 1996 и 1997 година е арестуваният по обвинения за разпространение на наркотици Димитър Желязков – Митьо Очите. В определени периоди от време с него са работили още "сикаджията" Стоил Славов, който загина при взрив в асансьора на собствения му офис, и варненският "висаджия" Христо Асенов - Бацата.

Ганди е арестуван за 72 часа, които изтичат в петък. Тогава се очаква да бъде поискано и постоянното му задържане, уточняват от Софийската районна прокуратура.

В момента полицията издирва и другия варненски бос Атанас Атанасов – Кеби, който също е известен с милионите си, взети на кредит в началото на 90-те години. Той е първият президент на “Спартак” – Варна от началото на прехода.

За известно време двамата се засякоха в управлението на тима, а след напускането на Кеби отборът бе прехвърлен еднолично на Ганди.

В момента Пламен Тимев е официален представител за България на големите руски марки водка "Столичная", "Московская", "Столная" и "Богородская". Той е собственик на столичното заведение “Ла Страда” и е известен като благодетел на театъра в България. Основател е на първия частен театър “Ла Страда”, който в момента се управлява от режисьора Теди Москов.

Ганди е личен приятел на бившия президент на БФС Иван Славков, с когото заедно основаха партията “Напред, България”. Той е често канен на прояви на столичния хайлайф.

Споделяне

Още по темата

Още от България