Пламен Узунов се закани да сезира прокуратурата за разпространението на нацистката му снимка

Дадоха ми костюм на Хитлер, а трябваше да съм медсестра, оправда се той

Пламен Узунов се закани да сезира прокуратурата за разпространението на нацистката му снимка

Секретарят на президента по антикорупционни въпроси Пламен Узунов продължава да упорства, че неговите хитлеристки снимки нямали нищо с подобни снимки на хора на властови позиции от "Патриотичния фронт" и затова той няма да подава оставка. Президентът е трезвомислещ човек и няма да се поддаде на тези провокации, заяви Узунов във вторник пред Нова телевизия по повод призивите на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ Узунов да бъде отстранен заради скандална снимка, в която се е дегизирал като Хитлер.

Президентският съветник и бивш служебен министър на МВР коментира по-рано, че изваждането на тези снимки сега цели да го дискредитира, за да се удари по президентската институция.

Това са снимки от 2003 г., от новогодишно парти с приятели, превърнало се в маскарад, отново разказа той във вторник. Първо трябваше да облека костюм на медицинска сестра, но той не ми стана и сега съжалявам за това, каза Узунов. И допълни, че след това му дали костюма на Хитлер и той нямал притеснения, защото това било окарикатуряване на фюрера.

"Използвам случая да се извиня на всички онези, които се поддадоха на тези манипулации и повярваха, че с поведението си съм станал причина този образ да бъде в медиите днес", каза съветникът на президента.

"Знам кой седи зад това, ще ги обявя по-късно, когато разполагам с неоспорими доказателства. Ще сезирам и съответните органи", закани се Узунов и добави, че няма нищо, от което да се срамува.

Фотосите бяха показани миналата седмица в "Господари на ефира" и оттогава няма реакция от страна на държавния глава Румен Радев, който миналия месец изглеждаше безкомпромисен в осъдителната си оценка спрямо нацистки снимки на бившия зам.-министър на МРРБ Павел Тенев и шефа на социалната дирекция в МО Иво Антонов, както и "майтапи" за Бухенвалд на вицепремиера Валери Симеонов. Радев настоя те да поднесат извинения, допълвайки, че оставката е въпрос на морал.

Подавайки оставката си, Тенев също се оправда, че се опитвал да постигне хумористичен ефект, снимайки се преди 9 години с вдигната в нацистки поздрав ръка до восъчни фигури на нацисти в парижки музей. Той се разкая, че тогава постъпил глупаво, както и после с публикуването на фотоса в социалната мрежа. Иво Антонов поднесе официално извинение и но министърът на отбраната Красимир Каракачанов не го уволни, въпреки настояването на премиера Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България