План по преразглеждане на условията за членство на Великобритания в ЕС до 2019 г.

План по преразглеждане на условията за членство на Великобритания в ЕС до 2019 г.

Планът по преразглеждане на условията за членство на Великобритания в ЕС ще бъде разчетен до 2019 г., пише в. "Таймс", позовавайки се на поверителен документ, който ще бъде обсъждан от европейските лидери.

Според вестника за Великобритания ще бъде разработван процес на два етапа по изменение на правилата на ЕС, който е разчетен до средата на 2019 г., което "ще създаде значителни политически възможности" за британския премиер Дейвид Камерън.

Някои искания, като ограничаването на свободата на придвижване на мигранти из страните от ЕС, обаче ще бъдат отложени до 2019 г., пише "Таймс".

Към пролетта на 2017 г. е предвидено внасяне на ограничени изменения в договора на ЕС, отбелязва вестникът.

В такъв случай Камерън ще може да представи на избирателите си конкретно постижение в навечерието на референдума, който им бе обещан за 2017 г., пише "Таймс".

Провеждането на референдума по въпроса за съдбата на бъдещото членство на Великобритания в ЕС бе едно от предизборните обещания на лидера на консерваторите и премиер Камерън, който обаче иска страната да остане в състава на ЕС.

Министър-председателят обещава да води преговори с другите лидери от ЕС по реформата на общността. В частност на Великобритания не допадат големият брой пребиваващи в страната мигранти от източноевропейски страни и ограничението на правомощията на националния парламент.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Какво очаквате да свърши служебното правителство?