Плащането през Гугъл вече е възможно и в България

Плащането през Гугъл вече е възможно и в България

Плащането със смартфон през приложението Гугъл Пей (Google Pay) вече става възможно и в България, както и за Австрия, Естония, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Холандия, Португалия и Румъния, съобщиха от "МастърКард" във вторник.

Така потребителите с Android устройства могат да използват смартфоните си, за да правят безконтактни, сигурни, бързи и удобни покупки във физически магазини, както и онлайн.

Услугата ще е възможна за притежателите на карти, издадени от Banca Transilvania, Bunq, CEC Bank, Curve, LHV Pank, Monese, N26, Revolut, Swedbank, Unicredit Bank Romania, Viva Wallet и други.

Наравно с тях, у нас новата услуга е достъпна и за потребителите на мобилен портфейл phyre на българската технологична компания "Пейнетикс" (Paynetics). Иновативният модел, който компанията и Mastercard са изградили, предоставя готова инфраструктурна екосистема за мобилни приложения, която осигурява лесно и бързо въвеждане на решението от партньорите на "Пейнетикс" в България и Великобритания. Така портфейлите остават съвместими помежду си и картодържателите споделят средства свободно.

След началото на пандемията, безконтактните трансакции в цяла Европа нараснаха с близо 80%, посочват от "МастърКард". Тъй като потребителите започнаха да използват по-малко пари в брой, мнозина приеха безконтактните разплащания като безопасна, удобна и бърза опция – промяна, която се очаква да устои на времето. Новото представяне на Google Pay е пример за продължаващия ангажимент на Mastercard да внася иновации, които опростяват ежедневието на хората и правят плащанията още по-сигурни.

За да се извършва плащане не е необходимо потребителите да свалят мобилната апликация от Google Play, а единствено да използват вградената в операционната система функция за плащане, като изберат бутона "Добавяне към Google Pay" в участващите приложения за мобилно банкиране, за да добавят своята Mastercard, обяснява картовият оператор.

След като картата им е добавена, потребителите могат да използват мобилното си устройство, за да плащат навсякъде, където се приемат безконтактни трансакции: магазинна мрежа, в сферата на услугите, фестивали и др. Мобилното приложение не е необходимо да бъде Google Pay и не се изисква интернет връзка. С приложението, потребителите могат да плащат над предварително зададения лимит за безконтактни трансакции, като отключат телефона си, преди да извършат плащането.

Споделяне

Още от Бизнес