Пластмасови отпадъци на плажа и РЕТ бутилки влизат в спортни обувки и дрехи на "Лидл"

Пластмасови отпадъци на плажа и РЕТ бутилки влизат в спортни обувки и дрехи на "Лидл"

Маратонки и спортни дрехи, съдържащи влакна от рециклирана пластмаса от отпадъци, събирани от плажове, острови и крайбрежията и от РЕТ бутилки, влизат в колекцията, предлагана в магазините на "Лидл" в България, съобщиха от търговската верига в понеделник.

Вече се предлагат маратонки, създадени с грижа за природата, чиято горна дишаща текстилна част е изработена от 100% влакна от рециклирана пластмаса. 25% от нея са събирани от замърсени плажове, острови и крайбрежни зони, а останалите 75% са от рециклирани PET бутилки.

Тези спортни обувки се предлагат за втори път в асортимента на веригата, като сега те са придружениот разнообразие от дамски и мъжки спортни дрехи, също изработени от рециклиран материал.

"Маратонките Crivit Ocean Bound са създадени с грижа за природата, като същевременно успяват да покрият всички стандарти за високо качество, издръжливост и стил. Нашата цел е както да осигурим качествени продукти от висок клас на достъпни цени, така и да дадем алтернативна възможност за устойчиво пазаруване в унисон с нашия дългосрочен ангажимент за опазване на околната среда", каза Нели Месерджиева, ръководител "Акционен мениджмънт и главен експерт по текстил" в Лидл България.

Споделяне

Още от Бизнес