Платени са 12 800 лева глоби за филма на Беър Грилс в Рила

Платени са 12 800 лева глоби за филма на Беър Грилс в Рила

Санкциите за ядене на жаби и плуване в езеро в Рила при заснемането на един от епизодите на приключенската поредица на Беър Грилс са платени. Става въпрос за общо 12 800 лева, които са внесени от българския продуцент на епизода, съобщения от дирекцията на Национален парк "Рила".

Глобите са за две от трите нарушения, извършени от пътешественика и тв звезда Беър Грилс и участвалия в епизода, сниман в Рила, танцьор Дерек Хъф. За третото нарушение - палене на огън в парка, което е забранено, все още не е определена санкция. Тя може да е между 1000 и 10 000 лева.

"Провиненията" на Грилс и Хъф бяха засечени няколко месеца, след като са били извършени. Министерството на околната среда и водите обяви, че налага глоби за тях в края на февруари за епизод, след като получило сигнал на фейсбук страницата си. Самите нарушения са извършени по време на снимките, които са били на 25 и 26 юни 2018 г. По време на заснемането на епизода екипът на Грилс е бил придружават от служители на парка, която обаче не видели как пътешественикът яде жаби, пали огън и плува в Каракашевото езеро.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?