Платеното паркиране в София завзема нови територии

Платеното паркиране в София завзема нови територии

Зелената зона за платено паркиране в София се разширява от началото на следващата седмица. Тя завзема нови улици в районите "Средец" и "Лозенец". Новият обхват на зоната формално влиза в сила от 1 октомври, но тъй като денят е неделя, реално ще се прилага от понеделник.

Вече ще се плаща за паркиране и по улиците в карето между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Михай Еминеску", Царигадско шосе" и улица "Хан Омуртаг". Зелена зона се въвежда и в квартал "Лозенец" - по улиците между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков", "Джеймс Баучър", "Арсеналски" и "Черни връх". Един час паркиране в зелената зона е 1 лев, като е позволен престой до 4 часа.

Разширението на зоната беше гласувано преди време от общинския съвет. То беше предложено с мотива, че жителите от тези райони настоявали да се въведе зелена зона заради хаоса с паркирането около домовете им. Хората, които живеят в кварталите, ще могат да паркират в зоните с винетки. През почивните дни ще работят три пункта за издаване на стикерите - на метростанциите "Европейски съюз" и НДК и на ул. "Будапеща" 17. Те ще са отворени от 7.00 до 17.00 часа.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?