Платежна карта прави отчисления в подкрепа на българските мечки

Платежна карта прави отчисления в подкрепа на българските мечки

Иновативна платежна карта, създадена специално за загрижени за околната среда дарители, пуснаха в подкрепа на българските мечки природозащитната организация WWF България, българската финтех компания iCard и световният картов оператор Mastercard.

The Beаr Card е произведена от 75% рециклирана пластмаса и е рециклируема карта, с по-малък въглероден отпечатък от стандартните картови пластики, изработени от PVC. Всеки потребител, който използва продукта ще подкрепя опазването на българските мечки, а iCard и Mastercard ще даряват в полза на WWF България 0.20 лв. при всяко плащане с картата.

Плащаната от клиента месечната такса за обслужване на картата ще бъде дарявана на WWF България. По същия начин в подкрепа на каузата работи и ко-брандирана подаръчна карта – Eco GiftCard от iCard и Mastercard.

iCard предоставя на клиентите да даряват за WWF България директно през мрежата им от банкомати, както и през дигиталния портфейл iCard. Клиентът сам избира стойността на даренията през приложението iCard, както и техния вид – еднократни, периодични или под формата на закръгляне на всяко плащане.

" Гордеем, че сме част от промяната за по-добро общо бъдеще за природата и хората. Пред партньорството ни с WWF България са поставени изключително амбициозни цели, но сме уверени, че заедно ще успеем да ги постигнем. Благодарни сме на Mastercard, че подкрепя програмата "Заедно за дивата природа". Каним всеки да се присъедини към нас в битката за опазване и възстановяване на безценната българска природа", казва Явор Петров, изпълнителен директор на iCard. Компанията се ангажира също така предприеме конкретни мерки с помощта на екоорганизацията за намаляване на екологичния си отпечатък.

"По данни на Mastercard, след избухването на пандемията над 83% от хората се питат как всеки допринася за здравето на екосистемата, в която живеем. Намираме се в критична точка, в която можем с обединени усилия и фокус да окажем радикална промяна. Гордеем се, че заставаме в челните редици на тази сила, не само като дарители, а като технологичен лидер, с дигиталните си решения и визия за отговорен бизнес заедно с iCard и WWF", коментира и Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Проблемите, по които работи WWF в България, включват програма за защита на кафявите мечки, опазване от човешка намеса на последните вековни гори, създаване на нови гори по поречието на Марица, насърчаване на отговорно потребителско поведение чрез иновативни форми за борба с климатичните промени, образователни инициативи за деца и младежи.

Споделяне

Още от Бизнес