Плажът на Кранево е почти изцяло отцепен с телена ограда

Плажът на Кранево е почти изцяло отцепен от дълга телена ограда. Това се вижда от снимката на Бойка Драгомерцкая, публикувана в нейния профил във Фейсбук. Тя пита: "Защо тази телена ограда е издигната посред плажа на Кранево? Според кой закон?"

Според конституцията крайбрежната плажна ивица е изключителна държавна собственост и никой няма право да препречва достъпа до морето. Снимката на заградения плаж на Кранево е разпространена по същото време, в което природозащитниците алармираха за строежите на "Корал".

Пред Mediapool кметът на село Кранево Румен Николов обясни, че тази ограда от 15 години си е там и е на Международния детски лагер. Причината общодостъпният плаж да е толкова малък било бурното зимно море, обясни кметът. То вземало от пясъка, но после се отдръпвало и плажът придобивал нормалния си размер.

От снимките обаче ясно се вижда, че оградата е нова.

Много съмнително почти същата на вид зелена ограда, но погледната отвътре, се вижда от рекламните материали на строителна фирма "Екострой Чакърови", която е изпълнила обект на плажа в Кранево. Снимката е поставена в рекламната секция за обекти от "щампован бетон". Оградата тук обаче маркира територията на комплекса "Дружба бей гардън" в Кранево, който също е разположен на плажа.

Споделяне

Още по темата

Още от България