Племенник на Путин влиза в управата на "Газпром"

Племенник на Путин влиза в управата на "Газпром"

Роднина на руския президент Владимир Путин е номиниран за висок пост в държавния руски газов гигант "Газпром", съобщиха руски медии в четвъртък. Те цитират кратък финансов документ на концерна, в който се посочва, че съветът на най-големия производител на газ в света ще разгледа въпрос, свързан с "М.Е.Путин".

Става дума за Михаил Путин, който е син на братовчед на държавния глава. Говорителят на президента Дмитрий Песков потвърди, че става въпрос за роднина на Путин. Доколкото знам, той е далечен роднина на президента. Не знам дали въобще двамата си общуват, каза Песков на редовната конферентна връзка с журналисти.

Липсват подробности какъв точно въпрос ще се обсъжда за М.Е.Путин, но местните издания посочват, че тази формулировка обикновено се използва от "Газпром" при номинация за нов член на управата на компанията или отстраняването на такъв. В момента на високи позиции има само едно вакантно място – на починалия през декември председател по стопанскиет въпроси на на "Газпром" Александър Козлов. Засега компанията не е съобщавала кой ще го наследи на поста.

"Газпром" отказа коментар за евентуалния пост в компанията.

Михаил Путин е роден в Иваново през 1967 г. и е завършил Ивановския държавен медицински институт и Държавната академия на името на името на Орджоникидзе. кандидат е на медицинските науки.

Бил е зам.-шеф на фирма към здравното министерство, която е осигурявала лекарствени и медицински издалия за нуждите на ведомството, както и управител по финансите в Министерството на здравеопазването.

Михаил Путин вече е работил за "Газпром" през 2004-2007 г. като шеф на медицинското управление на газовия концерн. След това започва работа в застрахователната компания СОГАЗ, главен застраховател на "Газпром".

Путин пази строго информацията за семейството си от обществеността. Той държи далеч от медиите двете си дъщери Мария и Катерина, както и внуците си.

През 2015 година Ройтерс, позовавайки се на източници, съобщи, че Катерина използва фамилията Тихонова, наследена от прабаба ѝ. Тя управлява държавно финансирани проекти в Московския държавен университет и е вицепрезидент, отговарящ за растежа и маркетинга, на Световната рокендрол конфедерация.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?