Плевенска пицария жъне успех с пица "Министър Дянков"

Плевенска пицария жъне успех с пица "Министър Дянков"
От няколко дни плевенска пицария предлага нови кулинарни изкушения - постна мини-пица "Министър Дянков”, която е вариант на "Бюджет 2010” и оптимистичната "Бюджет 2011”, предаде БНТ. Нестандартните артикули са вдъхновени от хрумването на финансовия министър за онагледяване на бюджета за следващата година, който той оприличи с постна пица.

От пицарията твърдят, че новите продукти се радват на голям интерес сред клиентите, не само заради вкуса им, а и защото са с пъти по-евтини от другите пици в заведението.

Оригиналната идея хрумнала на собствениците на пицарията, които са икономисти по образование, но от години са се специализирали в производството на пици.

Времето за приготвяне на "Министър Дянков” е само 10 минути. Готвач -майсторът Пламен Вънов казва, че пицата "съдържа предимно вегетариански продукти, сирене, кашкавал, доматено пюре, чушка, гъби.”

"Определено се търси, защото и цената ѝ е символична. Тя е на себестойност, няма печалба. Цените са 1.40 лв. за "Министър Дянков” и 1. 50 лв. за "Бюджет 2011”, информира Венелина Вънова.

Като се предполага, че бюджетът ще бъде малко по-силен следващата година, сме сложили и шунка в пицата "Бюджет 2011”, добавя готвачът.

Венелина и Пламен Вънови не оценяват като особено добър "Бюджет 2010”, но признават, че неговият автор ще има сериозен принос в собствения им бизнес с пици.

Споделяне

Още от

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?