Плевнелиев: Борисов не ми е дърпал ухото, а ми бръкна в окото

"Ето, две години чакам някой да ми зададе въпроса за снимката с Бойко Борисов от нощта, когато бях избран за държавен глава. Да ме попитате какво се случи тогава - дали Бойко Борисов Ви дърпа ушите? Истината е, че той просто ми бръкна в окото - искаше да посочи къде да седне Симеон Дянков и ме удари в окото, това е истината", заяви президентът Росен Плевнелиев в края на дискусията с граждани за проблемите и бъдещето на медиите.

Дебатът не мина без обичайното присъствие на граждани и представители на медии, които се опитаха да отклонят вниманието от дискусията към държавния глава. Телевизията на "Атака" повдигна въпроса за вилата му на Халкидики, гражданин извади въпросната снимка на Плевнелиев и Борисов, а друг коментира, че държавният глава има комунистически произход.

"Защо не се обадихте да попитате държавния глава какъв е неговият баща и каква е неговата майка. Баща ми е учител по литература, майка ми е учителка по математика, сам си отговори той.

"Ето за къщата, не от две, от четири години къщата е в моята данъчна декларация, защо не ме попитахте каква е истината? А една счупена, ръждясала лодка, боядисана и купена от моя комшия бе представена като моя поредна яхта, купена за 1 млн", коментира Плевнелиев.

Споделяне

Още от България