Плевнелиев: Гражданите искат прозрачни институции и аз насърчавам това

"Гражданите искат прозрачни, ефективни и предвидими институции и аз насърчавам това". Това заяви президентът Росен Плевнелиев на работна среща с Българо-скандинавската търговска камара, в която участваха посланиците на Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Великобритания, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Ситуацията в цялата страна може да се подобри чрез усилията на цялото общество и на всички нас... Няма да се крием от проблемите, а ще се изправяме пред тях и ще ги решаваме", заяви Плевнелиев.

Той посочи още, че "като всяка млада демокрация, срещаме трудности, но през последните години постигнахме много".

Според него страната ни е влязла в кризата с добри икономически показатели.

Освен това президентът цитира доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, според който доверието към институциите в редица страни се е понижило чувствително по време на финансовата криза и коментира, че България не прави изключение.

По думите му тази тенденция у нас може да се промени чрез реформи в енергийния сектор, в образованието, в администрацията чрез облекчаване на административните процедури и функционирането на електронно правителство.

Сред въпросите, които представителите на Българо-скандинавската търговска камара са поставили, са били как може да се подобрят връзките между българските и чуждите компании, как страната ни да използва опита на скандинавските държави за създаването на по-добра среда за правене на бизнес.

Споделяне

Още от България