Плевнелиев към абсолвенти: Имайте приоритети и ценности, мислете в перспектива

Президентът Росен Плевнелиев и американският посланик Марси Рийс в Благоевград. Сн. БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев лично поздрави в неделя абсолвентите от Американския университет в България, които се дипломират.

В речта си той се обърна към абсолвентите с думите: "Това е само началото, немислимото вече се случва, светът е превключил на бърза скорост".

Президентът отбеляза, че в момента в Европа се прекрояват граници, по времето когато свободата е ценност и съзнателен избор.

"Като президент се фокусирах върху националните приоритети", отбеляза държавният глава. Според него България е на прав път, а валутата ни – една от сигурните по света.

"България, това сме всички ние", каза Плевнелиев и се обърна към завършващите: "Имайте приоритети - аз имам 10 основни, имайте ценности, мислете в перспектива, търсете съгласие, изграждайте доверие, създавайте собствени инициативи, така че да бъдете разпознаваеми с тях, не обещавайте много, но спазвайте обещанията си".

На събитието, което се проведе на централния площад в Благоевград, присъства и посланикът на САЩ в България Марси Рийс.

Тази година Американският университет дипломира 242 бакалаври, предаде "Фокус". Над 40% от завършващите са българи, а останалите идват от САЩ, Грузия, Молдова, Русия, Сърбия и Румъния. За първи път сред абсолвентите има представители от Германия, Южна Корея и Виетнам.

Споделяне

Още от България