Плевнелиев назначи секретар по науката и образованието и директор на протокола

Президентът Росен Плевнелиев е назначил с указ Анна-Мари Виламовска за секретар по науката и образованието и Иван Кондов за директор на дирекция "Протокол" в президентската администрация. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава в сряда.

До присъединяването си към президентската администрация Виламовска е била ръководител на звеното за микроикономически анализи към дирекция "Бюджет" в Министерството на финансите, а до декември 2011 година е оглавявала аналитичното звено на министерството. В периода 2003-2005 г. е била анализатор в Световната банка, а до 2010 г. е работила в изследователския център RAND в сферата на микроикономическите анализи.

Ръководила е редица изследователски проекти за Европейската комисия, Световната банка, американски федерални, частни и неправителствени институции.

До момента Иван Кондов е бил постоянен представител на България в Организацията по прехрана и земеделие към ООН (ФАО), а до 2009 г. е бил и.д. директор на дирекция "Държавен протокол" в Министерството на външните работи. В периода 2003-2005 г. Кондов е ръководил политическата секция в мисията на България към НАТО в Брюксел, а по-рано е заемал експертни длъжности в Министерството на външните работи. Владее английски, италиански, френски и испански и ползва португалски и руски езици.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?