Плевнелиев: Не е работа на президента да говори за предсрочни избори

"Не е работа на един президент да коментира темата за предсрочни избори". Така държавният глава Росен Плевнелиев отговори на въпрос дали по време на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) е била засегната тази тема.

След заседанието в сряда вечерта зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че е предложил предсрочни избори като изход от тежката социално-политическа обстановка, но не е бил подкрепен.

Плевнелиев коментира, че работа на президента е да търси баланс, още повече в ситуация на "невиждани досега политически битки".

Той определени като "успешно" заседанието на КСНС от сряда. По думите му е бил постигнат пълен консенсус между участниците в съвета и той е изпълнил задачата си да внесе баланс между институциите.

Според Плевнелиев не може да се взимат решения без да бъдат уведомявани местните власти, като в случаите с настаняване на бежанци в различни райони на страната. По думите му, станало е ясно, че през следващата година ще бъдат обезпечени всички институции в сектор "Сигурност", така че да си изпълняват безпрепятствено работата.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?