Плевнелиев не потвърди, че е пускал телевизора заради подслушването

Сн. БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев отказа да коментира твърдението на бившия земеделски министър Мирослав Найденов, че е бил наясно с незаконното подслушване.

"По време на срещи на четири очи винаги си оставям телефона при секретарката. Това е от учтивост. Като президент винаги трябва да си вдигам телефона, но по време на срещи не мога да го правя", каза президентът Плевнелиев.

 

Мирослав Найденов обясни, че при среща с Плевнелиев двамата "оставихме телефоните си и дори пускахме телевизор за страничен фон". Срещата се е провела около съставянето на служебното правителство.

 

Плевнелиев отказа да потвърди за телевизора и каза, че разчита на прокуратурата.

 

"Служебното правителство създаде всички предпоставки прокуратурата да си свърши работата максимално добре", каза Плевнелиев.

 

Държавният глава обясни обаче, че е имал такива срещи и с всички други министри от правителството на ГЕРБ, защото за него е било важно да разбере какви са текущите проблеми пред министерствата, за да може служебното правителство да има яснота за проблемите.

 

Той посочи още, че депутатите в следващия парламент трябва да променят Закона за специалните разузнавателни средства.

 

"Това, че Европа следи внимателно ситуацията в България, е добре. Това, че Държавният департамент на САЩ също посочва практиките за незаконно подслушване като проблем, е добре за България. Най-важно е самите ние в България да решаваме проблемите си. За да бъде решен един проблем, обаче, той трябва да бъде поставен с цялата си острота на масата и в дневния ред на институциите", коментира Плевнелиев.

Споделяне

Още по темата

Още от България