Плевнелиев печели анкетата на Дарик радио за политик на годината

Слушателите обаче са на друго мнение и поставят Станишев пред държавния глава

За втори пореден път президентът Росен Плевнелиев бе избран за Политик на годината в класацията на Дарик радио.  В анкетата за събитие на 2012 година първото място е за атентата в Бургас.

Класирането се определя от  слушателите на Дарик, читателите на сайта Dariknews.bg, както и от представители на други медии и досегашните носители на отличието. При вота на слушателите на Дарик радио и  читателите на сайта Dariknews.bg Сергей Станишев е първи.

"За себе си се надявах първата година да ми е най-тежка. Като гледам какво се случва в последните дни, може да се окаже, че първата година ще ми е по-лесничка от някои следващи. Дай боже, държавата да върви напред и всички обективно да работим за напредъка. Аз ще се постарая", заяви Плевнелиев.

След Плевнелиев в класацията се подреждат еврокомисарят Кристалина Георгиева и лидерът на БСП и Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, които са с еднакъв брой точки .

Следващата позиция е за кмета на София Йорданка Фандъкова, която е получила 5 точки. Последна, с 2 точки, е Меглена Кунева - лидер на партия "България на гражданите".

В анкетата за Събитие на годината на второ място са дебатите около проекта "АЕЦ Белене", довели до организирането на първия в новата ни история референдум.

Три събития си делят третото място . По азбучен ред това са: бедствията в Перник, село Бисер и Витоша, забраната за пушене на закрити обществени места и икономическата криза.

Споделяне

Още по темата

Още от България