Плевнелиев поиска партиите да се придържат към избори в края на септември

Президентът Росен Плевнелиев призова българските политици да си държат на думата и да бъдат коректни за датата на изборите.

"Моят апел към политиците е да разберат, че доверието на народа към политическата класа е много ниско и единственият начин да работим за повече доверие е най-малкото да си държим на думата. Когато сме казали три дати за избори, това са три дати за избори, и няма четвърта, и няма пета. И няма сметки, и няма други аргументи, освен тези, че си излязъл и си дал дума на народа", коментира Плевнелиев.

Парламентарно представените партии стигнаха в рамките на Консултативния съвет по национална сигурност към държавния глава до съгласие изборите да се проведат в периода 28 септември-12 октомври. В сряда обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че има промяна в плановете му и иска да са в средата на септември. От средите на БСП също идват различни сигнали.

"И по същия начин, когато си казал какви консултации ще водиш, кога ще ги водиш и какво ще консултираш там, е абсолютно недопустимо да излезеш от дневния ред на собствените си обещания и да започнеш с нещо различно. Моят апел към българските политици е, когато обещаете нещо, свършете го", каза Плевнелиев, който е в Букурещ за участие в срещата на върха на Процеса за сътрудничество на страната от Югоизточна Европа.

Споделяне

Още от България