Плевнелиев прогнозира, че Радев няма шанс за нов мандат

"Радев си остава генерал популист и не се доказва като обединител на нацията"

Плевнелиев прогнозира, че Радев няма шанс за нов мандат

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г. ) прогнозира, че настоящият държавен глава Румен Радев няма шанс да спечели следващите президентски избори.

"Но със сигурност ще играе на следващите избори. И като ги загуби, би могъл да изиграе ролята на обединител на лявото под неговата егида", коментира Плевнелиев в интервю за в. "24 часа".

"Моят съвет към него е следният - в политиката не е важно как влизаш, а как излизаш. Почти всички политици допускат баналната грешка да преиграят с властта. Радев е в същата група", каза още Плевнелиев.

По думите му Радев "си остава генерал популист и не се доказва като президент обединител на нацията". "Той не изгради никаква тежест и никакви контакти на международно ниво за разлика от премиера Борисов и правителството. Президентът Радев направи неуспешни опити да раздели ЕС", посочи Росен Плевнелиев.

Той коментира и слуховете, че Румен Радев ще създаде нова партия. "Ако стане така, ще направи голяма услуга на Бойко Борисов. Спомнете си каква беше политическата тежест на президента Първанов и как тя драстично намаля след създаването на АБВ. Този вариант е изгоден за премиера Борисов и за ГЕРБ", каза той.

"От един държавен глава се очаква да бъде благороден, широко скроен, справедлив, да работи за доброто име на България по света. Не му отива да всява съмнения, да говори неистини. Всички европейски лидери и лидерите в региона благодариха на българското правителство за постигнатия успех. Единствен Радев омаловажи постигнатото, търсейки евтин пиар", каза Плевнелиев.

Успехът на българското председателство на ЕС е категоричен, каза още Плевнелиев в отговор на коментарите на настоящия държавен глава по този повод.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?