Плевнелиев: Прокуратурата да разследва незаконното събиране на такси по плажове

Над 150 000 лева глоби са наложени за различни нарушения при изненадващи проверки на плажовете по цялото Черноморие, съобщи в четвъртък министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев пред журналисти в Добрич.

По думите му от 209 плажни ивици вече са проверени над 100, а до края на сезона проверените ще достигнат поне 150, предаде БТА.

Плевнелиев коментира, че край някои плажове има констатирани незаконни паркинги, които не са регистрирани, или са изградени върху общински парцели и горски масиви. Установихме и казуси, при които плажът не е отдаден под наем, не е охраняем, но някой е отишъл и е сложил чадъри и събира такса, без да има договор с държавата, каза Плевнелиев.

Министърът допълни, че всички подобни нарушения трябва да бъдат разследвани от прокуратурата. Работна група ще обобщи резултатите от проверките на плажовете и ще ги оповести между 15 и 30 септември.

Плевнелиев повтори становището си, че свободният достъп до плажовете е категоричен факт и идеята да има вип плажове, за бедни и богати, намира за абсурдна.

Споделяне

Още по темата

Още от България