Плевнелиев: Радев обслужва интересите на Русия

Плевнелиев: Радев обслужва интересите на Русия
Според президента Росен Плевнелиев (2012-2017) държавният глава Румен Радев обслужва чужди интереси и по-конкретно - тези на Русия.
 
"Имаме много притеснения и доказателства, че държавният глава обслужва чужди интереси. Дотук безапелационно и без съмнение българският държавен глава винаги е отстоявал по-скоро руския геополитически интерес, отколкото българския и европейския", каза Плевнелиев в ефира на "България он еър".
 
Според него Радев оставя впечатлението, че действа на инат и е по-скоро лидер на опозицията, отколкото да е президент на всички българи. "Като генерал той подготвя и води своите битки. Не считам, че тези битки са полезни за българската демокрация", смята Плевнелиев.
 
Той смята, че решението на депутатите от БСП да бойкотират заседанията на парламента е "недемократично" и "противоконституционно". За него това е поредното доказателство, че през тази година "ще се нагледаме на много безобразия", и акцентира върху важността на електронното правителство.
 
Две години след като напусна "Дондуков" 2, Росен Плевнелиев  твърди, че вече няма политически амбиции и се е отдал на семейния живот и писането на книги. Въпреки това той често критикува настоящия държавен глава Румен Радев и отправя остри политически послания.
 
Все пак Плевнелиев е оптимист и казва, че в България има мечтатели, които я променят към добро.Смята, че новата индустриална революция е факт и в следващите 10 години всичко ще се промени.
 
"В тази огромна трансформация зависи от нас, българите, да бъдем част от прогреса. Имаме страхотен шанс, тъй като в голяма част от индустриите, свързани с новата икономика, България стои не зле. За съжаление, днес политиката е по-скоро част от проблема, отколкото от решението, а ни се ще да бъде обратното", каза той.
 
По думите му електронното правителство е въпрос на борба с корупцията по възможно най-ефективния начин. "Ако българските политици наистина искат да преборят корупцията, да бъдат така добри да започнат електронното правителство", настоя президентът Плевнелиев.
Споделяне

Още от България