Плевнелиев разкри, че в минал живот бил ирландска пастирка

Демонстрира смяна на памперси и дрънкане на китара

Плевнелиев демонстрира как сменя памперси

В предишния си живот новоизбраният български президент Росен Плевнелиев бил жена, родена в Ирландия и пастир. Това разкри самият той в неделя в предаването "Търси се" на бТВ. Любопитният факт бившият регионален министър разкрил чрез компютърен софтуер, създаден от самия него.

"Последното ми прераждане е било някъде през 1730 година. Програмата показа, че съм бил жена пастир, но не съм се прераждал често, което било хубаво. Защото колкото по-рядко го правиш, толкова по-стойностен живот водиш. На хората, които по-често се прераждат се им се дават повече шансове да се поправят", обясни Плевнелиев.

 

Той обаче допълни, че въпросният софтуер имал по-скоро развлекателна, отколкото научна цел.

 

Плевнелиев отново разказа как се захванал с хороскопи във времената на промени в страната, като заедно с приятеля си Иван предсказвал бъдещето от офис в благоевградския ГУМ на един компютър Правец 16.

 

Бъдещият държавен глава разказа как баща му, който е бил учител по литература, е укривал мохамедани по време на възродителния процес. "Рискуваше, без да си дава сметка, че може да има проблеми с властите", си спомни Плевнелиев.

 

Къщата на семейството в Гоце Делчев е била една от тайните квартири за българите мохамедани по онова време. Баща му разбирал и съчувствал на българските турци, без дори да си даде сметка, че може да има проблеми с властите. За щастие не е бил преследван заради хуманния си жест, разказа Росен Плевнелиев.

 

Семейството му напуска Гоце Делчев на 10 години и се мести в Благоевград, където Плевнелиев си спомни как пристигнали по тъмно и бил силно впечатлен от осветения голям булевард в града, какъвто той виждал за пръв път.

 

Новият държаве глава разказа как докато бил в казармата в Плевен баща му споделил по време на свиждане, че не му остава много живот и му заръчал да се грижи за семейството.

 

Предизвикан от учителката си по математика от благоевградската математическа гимназия Плевнелиев изпя куплет от съчинения по негов текст и музика от популярна песен химн на училището. Бъдещият президент си спомни, че е свирил на бас китара, но вече бил забравил как става това, което и пролича от издрънканите два-три акорда по-късно. Той обаче обеща да се поправи, за да може да покаже на синовете си чара на музиката. Справи се обаче с "Македонско девойче".

 

Плевнелиев разкри и, че на сватбата си е имал двама кумове и на нея присъствали общо осем души с младоженците. Обясни, че има "най-прекрасната първа дама, която е била до мен" и допълни, че в ХХІ век не е необходимо да се спазват стереотипи с представянето на партньора на държавния глава и даде за пример немския канцлер Ангела Меркел, която не показвала съпруга си.

 

Бъдещият президент демонстрира как се сменят памперси и сподели, че вече това му липсвало. Обясни, че се радва когато децата му имат слаби оценки, защото това било ситуация, в която те се изграждат като личности и си носят отговорността.

 

Всички близки хора на бившия министър от кабинета "Борисов" разказаха за голямата му любов към семейството и синовете му, колко предан приятел е и че е непринуден и сърдечен. Самият Бойко Борисов заяви, че двамата не са си близки и не са си ходили на гости, но е доволен от неговата работа и винаги го е пускал от срещи след 20 часа, защото "в противен случай започва да звъни малкият Филипчо (петгодишният син на Плевнелиев - бел.ред.).

Споделяне

Още по темата

Още от България