Плевнелиев се срещна с депутати от "Атака", те му поискаха имунитета

Президентът Росен Плевнелиев се срещна в четвъртък с депутатите от "Атака" Павел Шопов и Десислав Чуколов в рамките на традиционния "месец на политическите консултации".

След срещата от "Атака" съобщиха, че ще внесат в прокуратурата сигнали срещу него, а от прессекретариата на държавния глава – че партията е споделила идеята му за провеждане на референдуми по важни за гражданите въпроси заедно с всеки следващ вот.

В срещата са участвали депутатите Павел Шопов и Десислав Чуколов.

Един от сигналите срещу Плевнелиев "не е известен на широката общественост, става въпрос за сериозни нарушения в рамките на 14 млн. евро", пише в съобщението на "Атака". Другият сигнал пък показвал "обвързаност на президента с офшорни фирми и финансови транзакции".

"Президентската институция ще продължи да търси допирните точки между различните приоритети на политическите партии", съобщават от президентството от своя страна.

Той е откроил ключовите според него приоритети пред страната ни, сред които са доходи, заетост, икономически растеж, справедливост, сигурност и правосъдие, работещи институции, административна реформа и електронни услуги, състояние на медийната среда, борбата с монополите, по-добра бизнес среда, подкрепа за малките и средни предприятия, енергетика, както и важни реформи, които са на дневен ред.

Според народните представители Павел Шопов и Десислав Чуколов сред основните проблеми пред нацията ни е демографската криза. ПП "Атака счита, че демографският срив може да бъде преодолян чрез "рязко повишаване на доходите" на гражданите.

По повод позицията на партията в подкрепа на реализацията на проекта АЕЦ "Белене", която беше споделена по време на разговора, президентът Росен Плевнелиев е коментирал, че работещото решение за намаляване на сметките за ток за гражданите и за бизнеса е реализацията на мащабна национална програма за енергийна ефективност.

През следващата седмица предстоят срещи на държавния глава с представители на Движението за права и свободи и на Българската социалистическа партия.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?