Плевнелиев: Ще бъда президент на регионалното развитие и пътищата

"Много си приличаме" с кандидат-кмета на Пловдив Иван Тотев

Снимка: БГНЕС

"Ще бъда президент на регионалното развитие и пътищата, ще дойда по регионите и ще се срещам с хората", заяви във вторник пред симпатизанти в Пловдив кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев, предаде Plovdiv24.bg.

Плевнелиев, придружен  от кандидата за кмет на ГЕРБ за Пловдив Иван Тотев (който е с най-много гласове от първия тур на изборите и отива на балотаж срещу сегашния кемт Славчо Атанасов -бел.ред) се разходи по главната улица пред щаба на партията, срещна се и разговаря с десетки пловдивчани. Кандидат-президентът се снима с хората, раздаде автографи и успя да изслуша и да отговори на повечето въпроси, зададени му от гражданите.

"Вярвам, че ако вие бъдете избран за президент, ще направите така, че българите да се завърнат от чужбина", каза на Плевнелиев София Димитрова от Пловдив, работила дълго време в Испания и Чехия. 

"Точно това е и моята цел", отговори и кандидат-президентът. Той беше категоричен, че трябва да се работи денонощно, за да може страната ни да стигне там, където в момента са Полша и Португалия.

"Там вече емигрантите се завръщат", поясни кандидатът на ГЕРБ и припомни, че болката на емигрантите му е много позната, тъй като той самият е работил 8 години като такъв в Германия. 

На призив на възрастна пловдивчанка – "нека най-сетне оправим държавата”, Росен Плевнелиев отговори: "Ще бъда президент на регионалното развитие и всеки ден ще ходя по регионите и ще се срещам с хората”.

Плевнелиев каза на директора на Областно пътно управление-Пловдив Атанас Ташков, че всеки ден ще го проверява и ще бъде президент на пътищата и няма да го остави на мира.

По повод на изборите Плевнелиев призна, че са били наистина много тежки и че за първи път се провеждат такива в България във формат "3 в 1".

"Наистина, създадоха се доста сериозни затруднения за хората и за втория тур в неделя организацията трябва да бъде по-добра", каза още той и допълни, че въпреки това се гордее с факта, че за първи път от 20 години българските граждани гласуват "за", а не "против".

"Политиката на ГЕРБ като цяло е "за" развитие на България за разлика от други предизборни кампании, които са изградени основно на база "против"", заяви още Пленвелиев.

Той подкрепи кандидата за кмет Иван Тотев думите, че двамата много си приличат, защото идват от реалния живот и могат да възродят България и Пловдив.


След това Росен Плевнелиев и Иван Тотев е отправиха пеша през "Цар Симеоновата градина" за среща са ръководството и работниците на "Кингс Табако" Пловдив.

Още по темата
Още от България

Какви ще са разследванията на Нова телевизия занапред?