Плевнелиев ще говори с Ромпой, Шулц и еврокомисаря Хаан в Брюксел

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Брюксел на 1 и 2 април за участие в Четвъртата среща на върха ЕС-Африка, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На 1 април Росен Плевнелиев ще разговаря с президента на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц и с европейския комисар по регионална политика Йоханес Хаан.

Предвидени са и разговори на държавния глава с европейския комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева и с лидери на африкански държави, участници в срещата.

Четвъртата среща на върха ЕС-Африка ще премине под надслов "Инвестиции в хората, просперитета и мира". Държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз и африканския континент и лидерите на Европейския съюз и на Африканския съюз ще поставят акцент върху възможностите за инвестиции в човешкия капитал чрез образование и обучение, създаването на допълнителни стимули за инвестиции и за насърчаване на растежа и създаването на работни места, предимно за младите хора, както и върху инвестициите в мира и сигурността, като предпоставка за развитие и просперитет за народите от двата континента.

Споделяне

Още от България