Плевнелиев: Трябва да погледнем отвъд магистралите

Президентът Росен Плевнелиев обяви в четвъртък, че е необходима нова стратегия за подпомагане на бизнеса и заяви, че правителството трябва да погледне отвъд магистралите. По време на първото заседание на Съвета за икономическо развитие и социални политики държавният глава посочи, че България трябва да се бори за всеки лев инвестиции и спешно да се създаде среда за ускорено привличане на инвестиции.

 

"Време е да погледнем отвъд магистралите. По протежение на магистралите трябва да се изграждат фабрики и индустриални зони, които да са групирани в клъстери", заяви Плевнелиев.

 

"Клъстерите са това, което ще ни помогне да бъдем конкурентоспособни – да съберем фабрики, институции, университети, изследователски центрова на едно място, за да работят по-продуктивно", допълни държавният глава. 

 

Той каза, че с планирането на оперативните програми за 2014-2020 година трябва да се заложи на три неща – изграждането на индустриални зони, маркетинг на България като инвестиционна дестинация и изграждане на екипи на държавно и на общинско ниво, за да може активно и целенасочено да се борим за инвестиции.

 

Споделяне

Още от Бизнес

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?