Плевнелиев удостои кадър на ГЕРБ с орден за развитието на армията

Президентът Росен Плевнелиев връчи ордени и удостои с висше военно звание офицери от Българската армия. Вицеадмирал Пламен Манушев и генерал-майор Йордан Йорданов бяха наградени с орден "За военна заслуга” I степен за дългогодишна безупречна служба, принос за развитието и укрепването на Българската армия и заслуги към отбраната на страната.

Манушев бе назначен наскоро от правителството за зам.-областен управител на Варна.

Плевнелиев освободи ген.-майор Стефан Василев от длъжността командир на Сухопътни войски и го назначи на длъжността заместник-началник на отбраната. Той беше повишен в генерал лейтенант.

Бригаден генерал Нейко Ненов бе освободен от длъжността заместник-командир на Сухопътни войски и беше назначен на длъжността командир на Сухопътни войски. Той бе удостоен с висше военно звание генерал майор.

Комодор Георги Мотев беше освободен от длъжността заместник-командир на Военноморските сили и бе назначен на длъжността заместник-командващ на Съвместното командване на силите. Комодор Георги Мотев бе удостоен с висше офицерско звание контраадмирал.

Полковник Любчо Тодоров бе назначен на длъжността командир на Втора механизирана бригада и произведен в звание бригаден генерал.

Полковник Димитър Шивиков беше назначен на длъжността командир на 61-ва Механизирана бригада и повишен в бригаден генерал.

Споделяне

Още от България