Плевнелиев: За разлика от Първанов аз съм независим

“Голямата разлика между мен и Първанов е в това, че той е партиен лидер, той принадлежи на партията си, той работи за партията си. Докато аз съм наистина надпартиен, независим и ще работя за българския народ, ще работя за всички партии, ще работя с всички правителства, които работят за каузата на България и постигат напредък”, заяви кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев в интервю за “Фокус”, публикувано в петък.

На въпрос за твърденията на опозицията, че не е добре за имиджа на страната, ако ГЕРБ притежава всички важни постове, Плевнелиев коментира: “Какво означава Борисов и Плевнелиев – те не са едно. Аз не съм член на партията, Маргарита Попова също. Винаги съм бил надпартиен, винаги съм бил независим и това е силата на ГЕРБ – да подкрепя модерно мислещи, млади, умеещи хора, дори и независими, които не са част от изпълнителните органи на партията, които не са членове на партията. Дори и независими, ГЕРБ излъчва хора, които работят за доброто, работят за каузата на модерна България в Европа и в 21 век. Затова всъщност аз съм благодарен на ГЕРБ за подкрепата, но аз съм надпартиен, не съм член на партията”, заяви Плевнелиев.


“По същия начин бих попитал всички политици от другата страна на барикадата, когато Първанов беше президент и Станишев беше министър-председател, и двамата бяха от БСП - добре ли беше? Защо сега Калфин излиза и твърди, че е много лошо Борисов и Плевнелиев единият да е министър-председател, а другият да е президент, а от друга гледна точка - Станишев и Първанов си бяха от една партия, чисто партийни лидери – министър-председател и президент”, даде пример кандидатът за президент на ПП ГЕРБ.

Още от България

Защо протестираха строителите?