Плевнелиев, Желев, Стоянов и Първанов си поговориха неформално

Сн. БГНЕС

Президентите Росен Плевнелиев, Жельо Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов се срещнаха на "Дондуков"2 като част от инициативата на сегашния държавен глава за Съвет на президентите.

"Имаме голямата идея веднъж в годината на 22 януари неформално да си говорим като хора, които имат отношение към България и които работят за България", посочи Плевнелиев.

Той уточни, че Съветът на президентите не е и няма намерение да бъде някакъв таен център на власт, тримата не са и съвет на старейшини, нито пък имат амбицията да взимат решения на тъмно, а "имат най-доброто човешко желание да бъдат заедно и да покажат приемственост".

"За мен е изключителна чест, истинско удоволствие да "попия" от опита, да чуя мъдрите думи, да бъда заедно с българските държавници - всеки един от тях има огромен принос за развитието на държавата, всеки един от тях със сигурност е работил много, допускал е грешки, така ще бъде и с мен, но споделеният опит, каузата и ролята на президентската институция са важни", каза Росен Плевнелиев.

Той добави, че не "за всичко сме на едно мнение, не всичко ни обединява, но именно това е сигналът, който излъчваме - българските президенти имат своите битки и приоритети, понякога са различни, но те имат обща кауза, общи теми, по които можем да търсим общи решения".

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?